July 4, 2015
RSS

I sidste uge kom Amber en dag hjem og fortalte, at hun havde taget en rygepause på arbejde. Nu ryger hun ikke, så jeg spurgte hvad hun mente med det. Jo, hun var træt af at nogle af hendes kolleger tog den ene rygepause efter den anden, mens alle dem der ikke røg, bare arbejdede videre.

Så derfor besluttede hun sig for at også ville have en rygepause, men istedet for at stå udenfor kontoret ryge løs, gik hun en tur på 5-10 minutter.

Det syntes jeg var en fantastisk ide. Tænk hvis det blev ligså acceptabelt på arbejdspladserne at tage en 5-10 pause et par gange om dagen til at gå en tur, som det er at tage en rygepause. Det vil da give den generelle folkesundhed et lille, men vigtigt, løft.

På min arbejdsplads er folk generelt aktive. En del bruger middagspausen på at tage i fitness center, spille tennis eller lignende. Jeg går som regel en tur på ca. 25 minutter med 4-5 kolleger efter at vi har spist. Det er ikke alle arbejdspladser eller jobtyper der er så fleksible at det kan lade sig gøre.

Men hvis rygere kan tage pauser i løbet af dagen, bør vi andre vel også kunne tillade os at tage en pause til at gå en hurtig tur rundt omkring bygningen. Det har en positiv effekt. Man vågner op igen, får løsnet muskler og får ny energi. Man kan næppe sige at rygere får den samme virkning ud af deres pauser.

Måske du skulle tage en rygepause i dag…

 

Lignende Indlæg:

VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tag en rygepause, 2.0 out of 10 based on 1 rating
Du kan følge besvarelser til dette indlæg vha. RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Lukket for kommentarer.