July 28, 2015
RSS

Jeg er stor tilhænger af at gøre ting så simple som muligt. Der er rigeligt her i verdenen som er vanskeligt og komplekst, så vi behøver ikke gøre mere end højest nødvendigt besværligt. Når jeg skal forklare noget der er kompliceret, prøver jeg ofte at give en forklaring baseret på noget alle kender til. Som regel ender det med at jeg drager paralleller til biler, men det skal jeg nok lade være med denne her gang.

Da jeg tabte mig i forbindelse med min livsstils ændring, kom jeg en dag til at tænke på kroppen som en bank konto. Spørg mig ikke hvordan jeg fik denne association, men faktisk var tanken ikke helt skør, synes jeg.

En bank konto har basalt set to egenskaber. Du kan sætte penge ind, og du kan hæve penge. Kontoen skal helst stå i plus, så hvis du vil have en god økonomi, skal du hele tiden sætte lidt flere penge ind, end du trækker ud. Du kan sagten hæve flere penge end du har på kontoen. Hvis du gør det går kontoen i minus, men du kan kompensere ved at sætte lidt flere penge ind lidt senere.

Min tanke var, at det var lidt det samme med kroppen da jeg var på kur. Jeg ville gerne tabe mig, så kroppen skulle have en “god økonomi”. Jeg kunne derfor ikke hæve mere end jeg indsatte på kontoen. Når jeg dyrkede motion, satte jeg “penge” ind på kontoen. Når jeg spiste noget, hævede jeg “penge” på kontoen.

Istedet for kroner, brugte jeg kalorier som valuta. Jeg holdte altså øje med om “kontoen” var i balance. Hvis jeg eksempelvis tre dage i træk havde forbrændt en mængde kalorier i fitness centret, havde jeg “råd” til at spise noget som ville trække en del på kontoen. Så længe at jeg ikke gik i minus, var det okay. Og skulle det ske at jeg en uge gik i minus, så måtte jeg efterfølgende indsætte mere, i form af motion, og hæve mindre, i form af kalorieholdig mad.

Denne metode, hvor jeg holdte styr på hvad jeg indsatte og hævede på kontoen, virkede forbavsende godt. Det var en nem måde at holde styr på kuren, og jeg kunne faktisk planlægge det, hvis jeg havde brug for at hæve stort. Eksempelvis hvis jeg skulle til en familiefest, eller lignende. Jeg kunne spare op til at spise mere kalorieholdig mad.

I alt for mange år havde jeg hævet mere på kontoen end jeg havde sat ind, så jeg var overvægtig. Nu ville jeg tabe mig, så jeg havde brug for at sætte flere kalorier ind på kontoen end jeg forbrændte.

Jeg bruger faktisk stadig metoden, men tager det lidt mere afslappet. Jeg tæller ikke længere kalorier, men tager det lidt på fornemmelsen. Jeg har en rimelig god ide om, hvorvidt jeg er i plus eller minus. Denne fornemmelse kommer med tiden, men i starten kan det godt kræve lidt arbejde at sætte sig ind i hvor mange kalorier der er i forskellige ting, og hvor meget man forbrænder ved forskellige motionstyper.

Håber at du kan se ideen, og at den kan være til hjælp…

 

Lignende Indlæg:

VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kroppen er som en bank konto, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Du kan følge besvarelser til dette indlæg vha. RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Lukket for kommentarer.