July 1, 2015
RSS

Jeg må indrømme at jeg ikke følger specielt meget med i valget i Danmark. Det er svært for mig at være motiveret for at sætte mig ind i de forskellige politikere og partiers holdninger og programmer, og det har primært to årsager. Først og fremmest bor jeg omkring 10.000 km fra Danmark. For det andet er jeg ikke stemmeberettiget.

Jeg er ikke stemmeberettiget fordi jeg ikke har fast bopæl i Danmark, så selvom jeg er dansk statsborger, kan jeg altså ikke stemme. Det gør mig faktisk ikke så meget, og jeg havde allerede bestemt mig for ikke at stemme, før jeg fandt ud af at jeg ikke kunne. Jeg bor ikke i Danmark, og betaler ikke skat i Danmark. Så hvorfor skulle jeg have indflydelse på et valg?

Nå, men jeg ser jo en del på Facebook om valget, og en ting fascinerer mig. Alle politikere står frem på TV, i aviser, på gaden og andre steder, og fortæller hvad de kan, og hvad de vil. Og de er på ingen måde beskedne. Nej, der er næsten ingen grænser for hvad de vil og kan. Og ingen hejser Jantelovs fingeren!?

Er det ikke fantastisk? I et land hvor alle vokser op med Janteloven, som strengt dikterer at vi ikke skal tro at vi er noget, og hvor omgivelserne nok skal minde os om det hvis vi skulle glemme det, findes der et frirum hvor en gruppe mennesker hvert 4. år kan leve Jante-frit. Det synes jeg er fantastisk!

Det er ganske enkelt fuldt legalt og socialt accepteret, at en flok mennesker højlydt fortæller, at de er noget særligt, og at de har store planer. Og at de er dygtige nok til at holde deres ord. Tænk hvis alle kunne gøre det samme – hver dag. Tænk hvis tanken “det kan jeg nok ikke” aldrig dukkede op i folks tanker. Tænk hvis du fortalte alle du kender at du er skide god til et eller andet, og alle klappede dig på skuldrene og sagde: Ja, vi tror på dig!

Se det ville rykke noget.

Ha’ et godt valg!

 

Lignende Indlæg:

VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 0 (from 0 votes)
Valg - uden Jantelov, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Du kan følge besvarelser til dette indlæg vha. RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Lukket for kommentarer.