July 29, 2015
RSS

Efter min livsstilsændring for mere end 3 år siden, har jeg interesseret mig en del for personlig udvikling. Derfor er jeg også interesseret i alle de tilbud der eksisterer indenfor personlig udvikling – og der er mange! Der er rigtig mange produkter og konsulenter indenfor coaching og personlig udvikling.

Nogle er helt sikkert bedre end andre, og nogle koster mere end andre. Jeg vil derfor prøve nogle af de produkter man kan benytte hjemme fra sofaen, og som for et rimeligt beløb tilbyder en værktøjskasse man selv kan arbejde med. Både fordi jeg synes at det er en interessant måde at lære på, men også fordi jeg ikke har mulighed for at besøge en coach med jævne mellemrum.

Der er dog en ting som slår mig, når jeg ser på de mange tilbud der findes. Alle er rettet mod at identificere dit mål, eller at komme nærmere dit mål. Men jeg synes at der mangler to kategorier, nemlig hvordan man lærer at blive tilfreds med den situation man er i, og hvordan man kommer videre når man så er nået i mål.

Jeg skrev for noget tid siden et indlæg om at sætte drømmen på pause. Jeg synes også at det kan være vigtigt at lære at være tilfreds med den situation man er i. Hvis man altid vil noget andet, bliver livet en uendelig jagt på det man ikke har. Hvis man tror at man først bliver lykkelig når man når det næste mål, kommer man nok til at leve en god part af sit liv ulykkeligt.

Hver dag er jeg taknemmelig over det liv jeg lever, de mennesker jeg har i mit liv og de muligheder jeg har. Hvis jeg aldrig skulle opnå mere, få mere eller gøre mere end nu, vil jeg stadig dø lykkelig. Jeg har masser af drømme, og jeg arbejder også på at indfri nogle af dem, men det betyder ikke at jeg er utilfreds med min nuværende situation. Jeg forsøger altid at få det bedste ud af de kort jeg har på hånden, og være tilfreds med det. Jeg tror på at man lever et lykkeligere liv i længden, hvis man har dette syn på tilværelsen.

Her i USA er der meget stor forskel på rig og fattig. Men jeg hører aldrig folk være utilfredse med den situation de er i. Selvom mange udfører et job de fleste af os meget nødigt ville have, til en meget lav løn, udfører de det alligevel med et smil, og hjælper til hvor de kan. I den anden ende af indkomst skalaen ser jeg velhavende folk som yder et enormt socialt arbejde for deres lokalområde. Men alle værdsætter alles indsats, fordi man bidrager efter evne og formåen.

For at vende tilbage til de mange tilbud indenfor personlig udvikling og coaching, så synes jeg at der er en tendens til at de tager udgangspunkt i, at du er utilfreds med dit liv som det er nu. Jeg kan tage fejl, og det er også en af grundene til at jeg vil undersøge dem nærmere.

Og så kunne jeg også tænke mig at se, om der findes tilbud til dig der allerede har nået dit mål. Da jeg havde tabt mig 70 kg opstod der et tomrum i mit liv. I mere end et år havde jeg hver dag været fokuseret på at tabe mig, og på at ændre min livsstil. Da jeg så nåede mit mål, følte jeg mig restløs. Jeg havde ikke et dagligt mål at arbejde hen mod, så tankerne kørte lidt i tomgang en periode. Jeg kunne selvfølgelig sætte mig et nyt mål, men jeg følte også at jeg havde brug for en pause, hvor jeg ikke jagtede et specifikt mål. Jeg tror faktisk at jeg mere havde brug for coaching EFTER at have nået mit mål, end før og under min kur. Jeg tror ikke at der findes den type produkter, men jeg vil undersøge det.

Der findes mange tilbud derude som vil gøre dig lykkeligere, men som skrevet i overskriften, er det også vigtigt at være tilfreds med det man har, og den situation man er i. Det betyder ikke at vi ikke kan drømme om mere og noget andet, men vi skal jo også huske at være lykkelige på vejen mod drømmene. Hver aften tænker jeg på mindst en ting, som i løbet af dagen gjorde mig glad. Sommetider er det små ting, som vi normalt ikke lægger mærke til, hvis ikke vi er opmærksomme nok.

Lignende Indlæg:

VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 0 (from 0 votes)
Du kan følge besvarelser til dette indlæg vha. RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Lukket for kommentarer.