July 1, 2015
RSS
Er du kommet bagud? Måske er det bedst at lægge en ny plan.

Er du kommet bagud? Måske er det bedst at lægge en ny plan.

Der har været meget stille på bloggen de seneste uger, og det skyldes egentligt primært at jeg er flyttet.

Jamen det kan da ikke tage så længe, en weekend og det er overstået, tænkte jeg. Vi havde besluttet at skifte alle møbler ud i forbindelse med flytningen, så selve flytningen foregik ret nemt. Men efterfølgende at finde møbler, få dem leveret og i nogle tilfælde samle dem selv, har bare taget tid. Alt for lang tid.

Men det fik mig til at tænke lidt over deadlines, planer og lignende. Hvad gør vi typisk hvis vi kommer bagud i forhold til vore planer? Typisk arbejder vi mere og hårdere. Vi kæmper for at indhente det vi er kommet bagud. Nogle gange når vi det, nogle gange ikke. Men er det egentlig det rigtige at gøre, at forsøge at arbejde hårdere og mere?

Hvis man kigger på eksempelvis et håndboldhold – hvad gør de hvis de kommer bagud? Jo, de forsøger også at indhente det de er bagud ved at spille mere intenst, men kun til en vis grænse. Hvis de kommer for meget bagud, trækker træneren et Time Out kort. Spillet stoppes for at snakke strategi, og måske ændre på planen. De gik måske på banen med en plan, men hvis denne plan ikke virker, aftaler de en ny i en Time Out.

Det samme forsøger jeg at gøre når jeg kommer bagud med nogle ting. Jeg stopper op og kigger på min plan. Er der en chance for at jeg kan indhente det jeg er kommet bagud? Hvis ikke lægger jeg en ny plan. Den kan betyde at der er nogle ting jeg ikke får gjort, og som må udskydes, men ved at tage det i opløbet, kan jeg selv bestemme hvad jeg ikke når. Og hvis noget skal leveres til en anden person, kan det være at dette projekt skal prioriteres højere, og så må noget andet vente.

Så mit råd er, at hvis man er kommet bagud, er det måske bedre at lægge en ny plan, end forsøge at nå et mål som måske ikke engang er realistisk at nå.

Ha’ en god dag!

 

Lignende Indlæg:

VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.10_1130]
Rating: +1 (from 1 vote)
Jeg er kommet bagud - og hvad så?, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Du kan følge besvarelser til dette indlæg vha. RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

486 Svar

 • Man skulle tro at du tænkte på mig da du skrev dette indlæg :-)

  Hygge

  VA:F [1.9.10_1130]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.10_1130]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Carsten

   Hehe – det gjorde jeg nu ikke.

   VN:F [1.9.10_1130]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.10_1130]
   Rating: 0 (from 0 votes)